Gyermek Művészeti Műhely

Rajzolás, festés, képalkotás síkban és térben. Ezen belül  tehetséggondozás, képességfejlesztés, koncentrációfejlesztés, stresszoldás, a két agyfélteke összehangolása, délelőtti és délutáni csoportokban.

2017. február 25-étől kéthetente folyamatosan.

A kisebbeknek 10-13 óráig, a nagyobb gyerekeknek 14-17 óráig.

 

“Fent a felhők szélén, egy angyal mindent lát,

hogyan járnak a papíron a színes ceruzák.

Fent a felhők szélén egy angyal mindent lát,

hogy a világot a Földön gyerekek rajzolják.

Kicsiny, hegyezetlen, színes ceruzák”

/Koltai Gergely dalszövegéből/

2017 február 25-étől kéthetente folyamatosan.

A kisebbeknek 10-13 óráig, a nagyobb gyerekeknek 14-17 óráig.

Bővebben:

Az alkotó-fejlesztő művészeti gyerektanfolyam 6-14 éves gyermekeknek szól, melyben ötvöződnek a pedagógia, gyermeklélektan, a meseterápia módszerei, a relaxáció-meditáció és természetesen kiemelten a kreatív rajzolás-festés.

Képzőművészeti, tanári és lélek-energiagyógyász végzettségeim valamint több mint húsz éves tapasztalatom a gyermekek és fiatalok tanításában összeépült egy sajátos módszerbe.

Megtanítom belülről, szívből alkotni, rajzolni és festeni a gyerekeket, az általam kidolgozott „kétagyféltekés” módszerrel.
Célom az alkotás semmihez nem fogható örömének és lélekgyógyító erejének kibontakoztatása, a felszabadult alkotás. A közös alkotásnak, a színekkel való játéknak és önkifejezésnek lélekemelő hatása van.
A türelem, a koncentráció fejlesztés, a relaxáció derűsen és játékosan történik a foglalkozásokon. A gyermek relaxációk, mesemeditációk és az erre alapuló festés-rajzolás oldják a szorongásokat, félelmeket, a koncentráció zavarokat.
A komplex művészeti foglalkozások által szándékom fejleszteni a gyerekek személyiségét, érzelmi intelligenciáját, kreativitását és önállóságát.  
Fontos szempont az esztétikai érzékük gazdagítása, kézügyességük finomítása, festészeti és grafikai technikák megismertetése.
Szándékom a velük született képességeik (vagyis önmaguk) megismeréséhez segítséget nyújtani. Belső látásuk és érzékelésük, tehetségük vagy sajátos érzékenységük megértése a gyerekek és szüleik számára nagy segítséget jelent!
Célom továbbá, a mesék terápiaszerű használata (a magyar mesevilág kincseiből)
Az órákon klasszikus zenét, különböző népek zenéit, relaxációs-meditációs zenéket, képzőművészeti alkotásokat, meséket és verseket használok.

A csoportok 6 fősek. Minden eszközt helyben biztosítok egy kis tízóraival kiegészítve. 

Példaként az idősebb gyerekek egyik órasorozatának terve: 

Hogyan tudom lerajzolni, amit látok? Természet utáni rajzolás, tónusozás tanulása.
Hogyan tudom a hangszerek hangját, a ritmust és a dallamokat festménnyé varázsolni? Akvarell festés zene hangulatára.
Mi is az a MANDALA? Mire jó? Mi is tudunk ilyet tervezni, csodás színekkel, pozitív érzelmekkel és energiákkal feltölteni.
A foglalkozásokba beépítem:  jó társas kapcsolatok, jó testvérkapcsolat fejlesztése. Az elfogadás, az önértékelés és mások értékeinek felismerése. Az együttműködés fontossága, erősítése meseterápia alkalmazásával valamint gyermekmeditációval.
A mese feldolgozása rajzolással-festéssel, majd a képekből közös mesekönyv összeállítása. A szülőkkel személyesen megbeszélem a gyermek fejlődését, sikereit, nehézségeit a tapasztaltak alapján.
Helyszín: Budapest, 1034. Bécsi út 63. (Óbuda központjában)

Díja: egy alkalomra mely 3×60 perc, 3300 Ft.-  

Jelentkezés: pkszilvia@gmail.com   (pkszilvia kukac gmail pont com) vagy telefonon: 06 20/ 382 3328

Hét éves kortól várom a gyerekeket szeretettel!